Какво ни чака през 2016 година? | DiA Bijou Handmade in Bulgaria
Какво ни чака през 2016 година?

Какво ни чака през 2016 година?
December 8th, 2016, Анастасия, 1 Коментар

2016 – годината на Червената огнена маймуна според китайския календар.

Подгответе се за маймуни! Огнено червени и за цяла година! Да, именно под знака на Червената маймуна и огъня ще е новата 2016 година според китайския календар. Тя ще настъпи на 8 февруари, когато официално овцата ще отстъпи на маймуната. Едва ли източното летоброене може да предскаже с точност бъдещето, но пък изобретената от китайците символика повече от 2000 години със сигурност е отправна точка при тълкуване и предсказания. И така, ето и какво ще ни донесат Червените маймуни и огненият цвят.

В зависимост от животното, под чийто знак ще премине годината, може да се тълкуват характеристиките, символите, природата, цветовете.

2016 – годината на червени маймуни, се очертава да бъде интересна, и разнообразна. Маймуните са невероятно интелигентни, находчиви и изобретателни животни, като в същото време са и доста непредсказуеми. Те могат да проявят както много въображение, така и да са много унищожителни, могат мигновено да преминат от обич и доброта към раздразнение и гняв.

В Китайския календар има и 5 елемента, свързани с всяка зодия и се редуват – метал, вода, огън, дърво и земя. През 2016-та елементът е огън, а пряко свързан с него е червеният цвят. Затова имаме не един, а цели два червени цвята и двоен символ. Капризният характер на маймуната и огънят могат да дадат топлина в студената нощ, да се насладите на уюта на дома, но може да унищожи и цели градове. Именно в тези години всеки получава шанс наистина да промени живота си, да направи това, за което отдавна е мечтал, и да постигне безпрецедентен успех. Така че не ви остава нищо друго, освен да действате, под знака на Огнената Маймуна! Тези, които ще бъдат изобретателни и находчиви, маймуната със сигурност ще възнагради. Маймуната не обича тези, които са в очакване на времето и случайността, а онези, които се осмеляват да играят за победа.

Наред с надъханите моменти обаче, тази маймуна има и своите отрицателни черти – тя може да бъде егоистична, арогантна и повърхностна. Това е обратната страна на нейните положителни качества: постоянство, широчината на зрението, интелигентност и самочувствие. Трябва да бъдете в състояние да забележите лошите качества в себе си и да сложите маймуната на място, напомняйки й, че в крайна сметка Човекът е венецът на еволюцията.

Символите на 2016 – цветове, материали и камъни

Символът на 2016г., според китайския календар е огънят. Затова и цветът на 2016 е червен с всички негови огнени разновидности и нюанси. Затова и нашият съвет към вас е да се запасите и с един червен камък за късмет. Такива са рубинът, червеният опал, камъните с огнен произход, като обсидиан. Но ако не искате да ходите с парче камък в джоба, най-добре да заложите на бижута, изработени от кехлибар и червени огнени камъни. И още нещо за почитателите на китайския хороскоп – в тази година силен ще бъде и металът, така че дайте му предимство в ежедневието.

          

Как да посрещнем Маймуната?

Да посрещнем Маймуната подобаващо! Маймуната обича големите и шумни празненства. Така че, ако обикновено празнувате Нова година у дома, със семейството си, Маймуната е чудесен повод да промените традицията и да посетите ресторант, клуб или да организирате празнично пътуване, а защо не да посрещнете празничната нощ на централния площад с хиляди други хора край вас. И за да сме в тон огненото – много фоерверки, бенгалски огън и празнични свещи.

Маймуната обича приковаващи вниманието тоалети – прекрасни и блестящи. Можем да започнем от избора на рокли и костюми за празниците – с огнени цветове, а понеже маймуните обичат и метала, защо не и пайети за блясък! Бъдете елегантни, ярки и запомнящи се! Не се страхувайте да засенчите всички с избора си на огнен тоалет. При избора на рокля можете да изберете всички нюанси на червено, от червено до оранжево. Ако не ви отиват ярки цветове, потърсете кафяви, пастелни нюанси и дори черно, които могат да се допълнят прекрасно с метални аксесоари. Не подценявайте и удобството на дрехите, защото Маймуната е много активно животно и обича да танцува. В новогодишната нощ не може без красиви бижута. Те са идеалният завършек на перфектната визия. Доверете се на червените камъни като рубин, огнен опал, кехлибар, накити, изработени от вулканични скали.

Не се страхувайте от необичайни прически и хрумвания, с това ще зарадвате нашата Маймуна и така шансовете за успех през новата 2016 ще се увеличат.

style="border-width:0" />