Как да изберем най-подходящите колиета? | DiA Bijou Handmade in Bulgaria
Как да изберем най-подходящите колиета?

Как да изберем най-подходящите колиета?
December 27th, 2016, Анастасия,

Как да изберем най-подходящите колиета според формата на лицето и дрехата си

Понякога изборът на подходящо колие не е толкова лесна задача, колкото изглежда на пръв поглед. Основната задача на бижутата е да допълнят стила ви, както и да подчертаят една или друга част на тялото, но неподходящо комбинирани с облеклото, могат да провалят добрите ви намерения.

Едно колие може да бъде много стилно и красиво, но да не отговаря на дрехите или фигурата ви. Затова основните критерии, по които да избираме това бижу, са няколко.

Фигура

На първо място е да го съобразите с фигурата си. Дамите, притежателки на издължена шия, добре е да заложат на елегантно колие, което стига до ключицата или то да бъде прилепено към врата. Така те ще намалят визуално дължината на шията си.

Жените, които пък имат къси вратове, е добре да се спрат на верижки, които са по-дълги, за да постигнат удължаващ ефект. Най-добрият избор, който могат да направят представителките на женския пол, имащи едра структура, са масивните колиета и такива с големи акценти. Подходящи за тях са луксозните дамски колиета Black Flower и Green Temptation.

Форма на лице

Друго, с което трябва да се съобразите, когато избирате дамски колиета, е формата на лицето. Дамите с яйцевидно лице са с предимство, защото могат да си позволят да сложат колие със всякаква форма. Дължината също не е критерии, стига да е добре съчетана с облеклото. Може да заложите на верижки, които ще подчертаят симетрията.

Ако лицето ви има формата на сърце късите верижки ще създадат илюзията за повече обем, като е добре също така те да бъдат плътно прилепени към врата ви. Дългите дамски изискани колиета определено няма да стоят добре на такъв вид лице. Може да заложите и на елегантни колиета с няколко верижки.

Квадратното лице се характеризира с това, че челюстта и челото са почти еднакво широки. За да омекотите чертите на това лице и да издължите формата му е добре да подчертаете стила си с дълги верижки. Правоъгълната форма придава баланс на лицето ви.

При кръглото лице също е добре да спрете избора си на елегантни дълги колиета, които ще създадат усещане за по-продълговато лице.

Дреха

Добре е да се съобразите и с дрехата, която ще носите със съответното бижу. Така например деколте, тип лодка би се съчетало идеално с обемна висулка, прикачена на дълъг синджир или перли, но те да бъдат по-близо до врата.

Ако сте решили да излезете с V-образно деколте трябва да насочите вниманието си към верижка с медальон или камък и елегантното колие да следва яката.

Класическата рокля с голи рамене успешно допълва стилния ви вид в комбинация с елегантно късо колие, което плътно да обгръща врата ви. Така вие изглеждате стилна и с класа, а дрехата стои още по-красиво върху вас.

Строгото звучене на поло-яката можете да разчупите като спрете избора си на дълго колие, като единственото изискване е да го съобразите с повода, на който присъствате.

style="border-width:0" />