Как да изберем гривна | DiA Bijou Handmade in Bulgaria
Как да изберем гривна

Как да изберем гривна
January 21st, 2017, Анастасия,

Как да изберем гривна?

Правилният избор на гривна не е толкова лесен, колкото изглежда на пръв поглед. Тя обаче е аксесоар, който е актуален по всяко време на годината, без значение от сезона. Освен това служи и за подчертаване на индивидуалността на притежателката си. Още от хилядолетия тя е била аксесоар, който са носили римляни, тракийци, гърци. Тогава аксесоарът се е носил като талисман и защита от зли духове. Днес обаче тя се използва, за да подчертае красотата или да скрие дефекта на китката. Ако сте тръгнали да избирате гривна има няколко правила, с които трябва да се съобразите. Има изобилие от дамски гривни, предлагани онлайн. Все по-популярни стават ръчно изработените гривни.

Едно от нещата, които трябва да съобразите е дължината на ръката ви. За да получите пропорционалност на ръката е добра идея да носите повече гривни, които ще създадат оптическа илюзия за по-къси ръце. Ръчно изработените гривни от естествен камък ще стоят елегантно на всяка ръка.


Ако ръцете ви са по-къси и не изглеждат грациозни най-добрият избор е да сложите само една гривна, но тя да бъде тънка, за да може да увеличи визуално дължината на ръцете ви.

Другото нещо, което е важно, това е размерът на китката. Тънките китки е добре да се украсят с масивни гривни, които биха придали широчина на китката. Гривните от полускъпоценни камъни са подходящи и ще стоят елегантно. За широките е подходящо да сложите по-тънки и неплътни гривни, които биха направили ръцете ви да изглеждат по-фини. Не правете обаче грешката да слагате гривни и на двете ръце, а изберете само една от тях.
Формата на ръцете също е фактор, който не бива да пренебрегвате. В случай, че сте облагодетелствана с добре оформени ръце няма проблем да носите гривни във всякаква форма и размер. Малки, големи, екстравагантни, класически или нестандартни съчетания – всичко това би стояло добре на ръце с такава форма. Нехарактерното съчетание от гривна тип въже с гривна от камъни е стил, който е модерен и можете да го изпробвате. Можете да съчетавате и експериментирате, както ви харесва, стига да не преминава добрия вкус. Ако ръцете ви са по-масивни и пълни не спирайте погледа си на големи гривни или тези, които ще прилепват плътно по китката ви, защото така ще засилите усещането за по-пълни крайници. Добре е те да са такива, които стоят свободно на ръката ви.


Добре е винаги да проверявате крайния резултат от ефекта на бижуто. Както повечето модни аксесоари и гривната трябва да бъде съобразена с дрехите и събитието, на което ще я носите. Една гривна може изцяло да промени визията ви, особено ако я носите с къси ръкави или потници и тя бъде изцяло на показ. Важен фактор е и дамската гривна да привлече погледа ви от първия път. В случая е добре да се водите от собствените си вкусове, а не от модните тенденции.

Ако гривната, на която сте се спрели смятате, че ще я носите дълго време, можете да отделите и повече пари за нея. Ръчно изработените дамски гривни, които се предлагат онлайн, ще ви придадат стил и индивидуалност.


style="border-width:0" />