Чокърите от Диа Бижу | DiA Bijou Handmade in Bulgaria
Чокърите от Диа Бижу

Чокърите от Диа Бижу
February 12th, 2017, Анастасия,

Посещавате ли често онлайн магазини за бижута? А закупили ли сте чокър за вас или ваш близък?

Ако, все още не сте, сега е моментът. Днес ще ви разкажем няколко любопитни факта за чокърите и ще ви покажем интересни модели, които се предлагат в нашия онлайн магазин.

Запитвали ли сте се откога са известни чокърите и дали те са нова модна тенденция?

Всъщност, чокърите са пример за максимата, че всяко ново и модерно нещо е добре забравено старо. Чокърите са атрактивни бижута още от древността. Древните китайски, индиански и египетски жени са носели чокъри. Те са били символ на престиж, придавали са красив, естетичен вид на дамите и са радвали женските сърца, когато са ги получавали като подаръци.

Думата «чокър» като повечето чуждици, навлезли в последните 20 години в българския език, има английски произход. Буквалният й превод е огърлица, която е плътно прилепнала около врата. Чокърът може да бъде направен от различни материали - кадифе, велур, кожа или сатен. Той може да бъде украсен с различни материали, за да е по-атрактивен като пайети, висулки, мъниста и други.

Но чокърът може да бъде сътворен и от луксозни материали като сребро и злато и съответно украсен със скъпоценни камъни. Има богато разнообразие от чокъри – от ежедневни бижута, до бижута за специални поводи. В днешно време чокърите са на мода и са предпочитано бижу. Много известни певици, актриси, манекенки носят чокъри и украсяват с тях кориците на доста луксозни списания.

Историята на чокърите

Интересна е историята на чокърите. По време на Френската революция французойките са носели чокъри в червен цвят, плътно прилепнали около шията в знак на солидарност с хората, които са били гилотинирани и са изгубили живота си. По-късно чокърите присъстват по лебедовите шии на много портрети на красиви и изящни дами. Знатните дами са носели чокъри, направени от скъпи материали като сребро и злато. Историята на това бижу е дълга и корените й са дълбоко в миналото.

Чокърите от Диа Бижу

Ние, от онлайн магазин «DIABIJOU» сме ви подготвили атрактивни модели на чокъри на достъпни цени. Така вие може да сте атрактивни, да привличате погледите на околните с нежно бижу и да подчертаете лебедовата си шия.

В момента при нас се предлагат изящни чокъри с камъни, които ще привлекат вашето внимание с изяществото си. Представяме ви моделите «Black Swan», «Lush Meadow», «Царица» и «Moon».

Чокърът с поетичното име «Black Swan» е украсен с изящен естествен камък, който ще засияе върху нежната велурена черна лента, когато удостоите с тази чест вашата визия. Предлагаме ви и обеци точно със същия камък. Можете да си направите изящен комплект и да спечелите сърцата на околните. Този чокър с камък може да бъде ваш срещу скромната сума от 12 лева.

Чокърът «Lush Meadow» е изработен от стоманен синджир, златист на цвят, който има изящен естествен камък, придаващ допълнителна естетичност на бижуто. Цената му е 13 лева. Предлагат се и обеци със същите камъни и може да си създадете изящен комплект.

С чокъра «Царица» ще заблестите като истинска царица. Изработката му е ръчна. Направен е от мека лента в черен цвят, който контрастира впечатляващо на кристалите, с които е украсен по средата. Цената му е 16 лева.

Чокърът «Moon» е направен от черна велурена лента, украсен е с естествения камък оникс и е добавена висулка под формата на луна от естествен кристал. Това бижу ще ви накара да засияете от щастие. Може да бъде ваше на цена от 22 лева.

При нас се предлагат и дълги чокъри, които могат да бъдат завързани на красиви панделки, които да придават допълнително изящество. Дългите чокъри в нашия онлайн магазин са: «Aurora Red», «Riverside», «Long Riverside».

Предлагаме на вашето внимание и чокър тип «татуировка» – «Countess», който е направен от изящна дантела. Той е подходящ, както за ежедневни, така и за по-специални поводи. Предлага се в червено, синьо и черно. Цената му е 12 лева.

Представяме ви и чокъра «Spider», който ще ви впечатли с изящната си плетка. Изработен е ръчно от текстилна лента и е украсен с мъниста. Добавен е и естествения камък хематит за повече изящество.

При нас също така ще намерите и чокърът «Dragonfly», който може да бъде носен ежедневно. Направен е от естествен велур в розово и е украсен с изящна висулка от стомана.

А за хората, които си търсят чокър за ежедневието и искат той да е изчистен, без висулки или камъни, предлагаме моделът «Warm Taupe». Тази изящна, велурена лента ще придаде стил на вашето ежедневие. Цената на чокъра е 10 лева.

В нашия онлайн магазин ще откриете бижута, подходящи за всякакъв вкус и повод. Радваме се, че четете тази статия и вярваме, че моделите бижута ще доставят радост на вас, на вашите близки хора и приятели.

style="border-width:0" />