ЧЕРНО – ВИНАГИ НА МОДА! | DiA Bijou Handmade in Bulgaria
ЧЕРНО – ВИНАГИ НА МОДА!

ЧЕРНО – ВИНАГИ НА МОДА!
January 6th, 2017, Анастасия,

 кой цвят да съчетаем черното? Отговорът е ясен- с който и да е!

Психолозите смятат, че изборът на цвят при облеклото зависи от няколко фактора и модните тенденции нямат нищо общо с това. Обличаме се в цветове, които отговарят на настроението в момента, състоянието на духа, както и на определени черти от характера. И все пак има един цвят, който винаги доминира пред останалите в повечето гардероби – черен. В модата черното е доминиращ цвят – белег на елегантност и шик, а в живота - символ на лукса.

С кой цвят да съчетаем черното? Отговорът е ясен - с който и да е! По-контрастните съчетания са за жени с ярки външности, за по-нежна външност са съчетанията на черното с по-приглушени оттенъци. Комбинацията на друг цвят с черно моментално променя енергийния заряд и излъчването на жената, така че вижте няколко идеи от нас.

Черно + бяло


Комбинацията черно с бяло никога няма да загуби своята актуалност. Комбинацията е ефектна заради големия контраст между двата цвята. Класика в офиса – черна пола или панталон и бяла риза или блуза стои строго, но и елегантно. Но при следното правило – един основен цвят за горната или долната част, а другият да е допълнителен. Бели обувки на иначе черен тоалет е смело решение, но не за всички дами. Добре се получава и съчетанието между дреха с принт и такава в един от двата цвята.

Черно + сиво


Това съчетание изглежда не много строго, но елегантно. Отново е идеално за работна среда. Двата цвята се съчетават на принципа с бялото.

Черно + синьо


Синият цвят е достатъчно наситен и ярък сам по себе си. Освен това е в толкова много разновидности. Наситеното синьо се съчетава идеално с черен акцент като колан, яке или бижу.

Черно + червено


За тази комбинация думите са излишни, червеното сам по себе си и е цвят, достатъчно мощен да се възприема самостоятелно. Ако облечете една обикновена черна рокля и добавите червени обувки или чанта, или червено палто ефектът е моментален. Обикновено съчетанието не е много подходящо за офиса, но пък за неформална обстановка е идеално. А съчетанието черно червено и бяло е класика когато е във вариант черна пола или панталон, бяла блуза и червена върхна дреха.

Черно + зелено


От нежно до наситено, зеленото е трудно за съчетание с черно, но има и доста сполучливи комбинации. По-бледите нюанси на зеленото изглеждат простовато съчетани с черно, освен ако за целта не добавите подходящ аксесоар. Правилното бижу прави истински чудеса! Изумрудено зелено и черно е доста стряскаща комбинация, но не невъзможна. Не така стои въпросът с маслинено зеленото. Съчетанието в стил градско момиче хем е различно, хем модерно. Ако зеленото е аксесоар към иначе черното облекло, ефектът също е модерна и стилна визия.

Черно + жълто


Ако до момента не ви грабна нито едно съчетание, то жълто и черно е вашата комбинация! Ако добавите и бяло става много свежа комбинация с гарантирана индивидуалност. Жълт аксесоар на черен фон също е правилен избор.

Черно + оранжево


Смело, смело и пак смело, но никак не невъзможно да изглеждате стилно при такава комбинация. Просто оранжевото нека бъде акцент, а черното водещият цвят в облеклото.

Черно + розово


Нежно розово и черен цвят създават романтичен и женствен образ. А ярко розово и черно още по-ярък образ. Затова експериментите в тази посока са позволени, стига да не прекалите с розовото.

Черно + черно


За черният цвят има едно неоспоримо твърдение – идеално се комбинира с черен цвят. Твърденията, че черно от глава до пети изглежда мрачно може бързо да се оспорят от една малка черна рокля и черни обувки. И това е само един пример. Черният цвят е предпочитан за много материи, аксесоари и бижута, затова употребата му в комбинации често е с впечатляващи резултати. Тук отново опираме до въпроса с правилния аксесоар, който като с магическа пръчка може да прибави светлина и емоция във всяко черно облекло.

Не разчитайте само на написаното, експериментирайте и открийте Вашата комбинация. В две основни стъпки – един основен и един допълнителен цвят и разбира се, точното бижу за онзи „уау”-ефект, който така търсим!

style="border-width:0" />